Doorgaan naar artikel

Scholieren vinden app Kom in de Kas ‘super vet’

De veertigste editie van de open dagen van de glastuinbouw wordt dit weekend gevierd met onder meer een KomInDeKas-app. Het Westland had alvast een sneak preview. De schoolkinderen vonden het ‘super vet’.

Komend weekend is het weer Kom in de Kas, maar woensdag 29 maart was het alvast Dag van de Westlandse Tuinbouw. De oudste leerlingen van basisschool De Regenboog uit Naaldwijk kregen in de kas van paprikateler Patrick van der Voort de primeur van de KomInDeKas-app.

De ontwikkelaars van deze app, waarmee je op zoek kunt naar de zeven helden van de kas, hebben goed werk verricht: “Toen ik de app had gedownload, wist ik niet wat ik er van moest verwachten, maar dit is echt wel super vet”, aldus een van de kinderen.

Virtuele speurtocht

Met de interactieve speurtocht wordt de beleving in de kas vergroot. Behalve dat het super vet is, is het ook educatief. Er zijn zeven Helden van de Kas, die met behulp van de app tot leven kunnen worden gebracht. Naast de 3D-animatie is er voor elke held een informatieve tekst over het thema waar de betreffende held voor staat.

Foto: Harry Stijger

Foto: Harry Stijger

Ook staat in de app een spaarboekje dat bijhoudt welke Helden al zijn gevonden en zeven 360-gradenfilmpjes. De KomInDeKas-app is te downloaden in de app-store (geschikt voor Android en Apple).

Kom in de Kas regio’s

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 is de veertigste editie van Kom in de Kas in 26 regio’s verspreid over Nederland. Zo’n 200 glastuinders zetten hun deuren open en laten zien dat er in zo’n kas van alles is te doen.

Op www.komindekas.nl is te zien welke regio’s mee doen en op welke van de twee dagen de kassen open zijn. In het Westland is de kas van Van der Voort en de andere deelnemers aan de Bospolder in Honselersdijk op beide dagen open.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin