Doorgaan naar artikel

Oppositiepartij hamert op beleid oudere tuinbouwkracht

De oppositiepartij Westland Verstandig wil opnieuw het onderwerp oudere werkloze ter sprake brengen.

Volgens de partij zit een onbekende groep ouderen thuis. Deze 50-plussers zouden door flexibilisering of verdringing door Oost-Europeanen geen kans meer hebben op werk in de tuinbouw. Dat geldt voor zowel teelt- als toeleverende bedrijven.

Eerder stelde de gemeente Westland in antwoord op vragen van Westland Verstandig dat de werkgelegenheid in Westland zich gunstig ontwikkelt en dat geen nader beleid nodig is. Daarover wil de oppositiepartij nu met de andere politieke partijen discussiëren.

Kennisbehoud

Westland Verstandig wil dat er een plan van aanpak komt voor deze oud-werknemers in de tuinbouw. Het aan werk helpen van deze groep is bovendien goed voor het behoud van kennis en ervaring in de tuinbouw, oppert de politieke partij.

Speerpunt

In de commissievergadering van maandag 6 maart wil Westland Verstandig de werkgelegenheidskwestie bespreken. Het zou volgens die partij een speerpunt van Westland moeten zijn om oudere 50-plussers aan het werk te helpen via de participatiewet of ander sociale maatregelen en extra ondersteuning.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin