Glas

Nieuws

Chinese ‘zonnekas’ gebouwd in Bleiswijk

Op 12 april 2017 wordt een Chinese ‘Solar Greenhouse’-tuinbouwkas officieel geopend, op het terrein van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research.

Deze kas op zonne-energie is voorzien van hoogwaardige technologie en bootst de klimaatomstandigheden na van een typische kas in China.

Door het onderzoek in deze kas zullen Nederlandse toeleveranciers beter in staat zijn om in China moderne Nederlandse technologie te leveren die aansluit op de lokale omstandigheden daar.

De Chinese ‘zonnekas’ maakt gebruik van zonne-energie die wordt opgeslagen in een betonnen muur. Tijdens het onderzoek zullen er groenten zoals komkommer en tomaat in de kas geteeld worden. De prestaties zullen worden vergeleken met zonnekassen in China.

Nederlandse technologie

De kas is voorzien van Nederlandse technologie zoals een klimaatscherm, substraatteelt met een irrigatiesysteem en een klimaatcomputer. Het project is opgezet door ‘Partners in International Business’ (PIB), een groep van toonaangevende Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de tuinbouwsector die actief zijn in China.

Chinese zonnekas gebouwd bij Wageningen University & Research in Bleiswijk. - Foto: Peter Visser
Chinese zonnekas gebouwd bij Wageningen University & Research in Bleiswijk. - Foto: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.