Doorgaan naar artikel

19 paprikabedrijven willen naar China uitvoeren

In totaal 19 paprikabedrijven zijn in beeld bij het KCB voor het monitoringsprogramma voor uitvoer naar China.

Dit jaar wordt de uitvoer uitgebreid na een pilot van 2 weken in 2016. Met de teeltbedrijven zijn vrijwel alle grote afzetorganisaties vertegenwoordigd in het programma, en daarnaast ook exporteurs en pakstations. De aanmelding via GroentenFruitHuis werd in december al afgesloten en de lijst van bedrijven is al geaccordeerd door China. Op dit moment melden glasgroentebedrijven zich bij het KCB aan voor het monitoringsprogramma voor export naar Japan, Canada en de Verenigde Staten. Dat kan per telerslocatie, blijkt uit de inschrijfformulieren.

Gewas-scouting

Voor de 19 paprikabedrijven met plannen voor uitvoer naar China geldt dit seizoen een streng toezicht, met als belangrijk onderdeel daarin de vierwekelijkse rapportages over gewas-scouting. Deze week is de tweede rapportagetermijn waarin telers de insectenvondsten in het gewas bijhouden en melden. Volgens Anouk Lafeber, beleidsmedewerker bij KCB, nemen KCB-inspecteurs de rapportages mee als ze de bedrijven inspecteren en zelf de insectenvallen bekijken.

Individuele teeltbedrijven

Volgens Lafeber gaat het bij de aanmelding voor China om individuele teeltbedrijven die aangesloten zijn bij telersverenigingen. Het monitoringsprogramma voor China is niet een-op-een gelijk aan de programma’s voor Japan en de Verenigde Staten. Het komt voor dat bedrijven zich inschrijven voor meerdere exportprogramma’s, weet ze.

Binnen korte tijd verwacht KCB dat ook de inschrijving opent voor bedrijven met plannen voor uitvoer van Conference naar China.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin