Glas

Nieuws

Met subsidie huizen slopen voor kassen Westland

Vanaf 1 februari kunnen woningeigenaren in Westland subsidie aanvragen voor de sloop van hun woning, wanneer die in de weg staat van de modernisering van kassen.

De subsidies voor het uitplaatsen van burgerwoningen in het Westlands buitengebied worden betaald uit de € 3,25 miljoen die de gemeente Westland voor het vorig jaar ingestelde duurzaamheidsfonds heeft gereserveerd. Dit fonds is bedoeld voor de herstructurering en modernisering van de Westlandse glastuinbouw. In totaal hebben de gemeente en de provincie Zuid-Holland hier iets meer dan € 7 miljoen voor uitgetrokken.

700 woningen in de weg

Van de ongeveer 4.000 bedrijfs- en burgerwoningen in het glastuinbouwgebied van Westland staan zo’n 700 woningen de modernisering van de glastuinbouw in de weg. Nog eens circa 550 woningen staan mogelijk in de weg, zo blijkt uit het ‘Werkboek Westland: moderniseren en kansen grijpen’ van de Coalitie HOT. In de komende vier jaar willen gemeente en provincie met de regeling een bijdrage leveren aan 200 hectare modern productieareaal, wat overeenkomt met de sloop van 90 woningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.