Glas

Nieuws 1493 bekeken

Spoor vergiftigde tomaten leidt niet naar teler

Het zakje bestrijdingsmiddelen dat een Lidl-klant in België afgelopen weekend vond in een emmer cherrytomaten, is niet te herleiden tot de betreffende teler.

Dat heeft het Parket Oost-Vlaanderen laten weten.

Het zeer giftige bestrijdingsmiddel wordt niet gebruikt door de teler en wordt normaal niet in verpakkingsvorm met zakjes verkocht. Het onderzoek van het Parket lijkt daarmee vooral gericht op het opzettelijk toedienen van de giftige stof door derden. Betrokkenen bij het onderzoek stellen dat het onderzoek bij een Belgische teler zou plaatsvinden.

Geen melding in Europees noodsysteem voedselveiligheid

Ook in het Europese noodsysteem voor voedselveiligheid RASFF is geen melding gedaan om andere landen te waarschuwen voor deze partij cherrytomaten. Uit de media-uitingen van het Parket valt niet af te leiden uit welk land de tomaten komen. Het gaat om emmers met Studio 100 figuurtje Maja de Bij.

De cherrytomaten werden bij Lidl België verkocht van 6 november tot 10 november. Het gaat om het product Snack-tomaatjes in emmers van 500 gram, met nummer L60492. Lidl vraagt om de tomaten niet te consumeren en ze in te leveren in een Lidl-filiaal. De klant krijgt het geld terug, ook als hij de kassabon niet meer heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.