Glas

Nieuws

Recordaantal kinderen krijgt schoolfruit

Nog nooit hebben zo veel scholen en kinderen meegedaan aan de Europese schoolfruitregeling.

In totaal krijgen 519.246 Nederlandse leerlingen vanaf deze week 20 weken lang drie stuks gratis groente of fruit per week. Maandag 13 november gaf Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het startsein voor het programma.

Minister Carola Schouten heeft maandag 13 november de eerste doos schoolfruit afgeleverd bij basisschool De Springbok in Den Haag. - Foto: RVO.nl
Minister Carola Schouten heeft maandag 13 november de eerste doos schoolfruit afgeleverd bij basisschool De Springbok in Den Haag. - Foto: RVO.nl

Daarmee heeft de gesubsidieerde fruit- en groentedistributie een behoorlijke omvang gekregen. Dat zijn ruim 31 miljoen stuks groente en fruit verdeeld over 2.965 basisscholen. Het grootste deel van het fruit komt van Nederlandse bodem en wordt geleverd door acht schoolfruitleveranciers die dit jaar met een iets hogere vergoeding een gevarieerder aanbod moeten verzorgen.

Acht leveranciers erkend schoolfruitleverancier

Voor het schooljaar 2017-‘18 hebben acht leveranciers een erkenning als schoolfruitleverancier van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontvangen. Dat was ook het maximaal aantal leveranciers waarnaar RVO.nl naar op zoek was. Erkende bedrijven als Fruitbedrijf Halm kiezen per week voor drie verschillende groente- en fruitproducten. Opvallend is dat in de eerste week veel peren en weinig appels worden verstrekt. Veel leveranciers kiezen voor peer, mandarijn en wortel. Vaak hangt de keuze af van de marktomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.