Doorgaan naar artikel

Overheid stuurt gezonde voeding met miljoenen aan subsidiegelden

De Consumentenbond krijgt € 120.000 van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om consumenten te informeren over duurzaamheidsaspecten van groente en fruit in supermarkten.

Dat blijkt uit een overzicht van de uitgaven uit de Investeringsimpuls Voedselagenda. Dat zet sinds dit jaar in op thema’s als Jong Leren Eten, versterken van de transparantie in de voedselketen, het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven en innovatie in de voedselketen. Het gaat om projecten rondom schooltuinieren, smaaklessen, maar ook € 3 miljoen waarmee het Voedingscentrum consumenten informeert over gezonde en duurzame voeding.

Sturen overheid

Veel draait om gezond eten en kan worden gezien als stimulering van groente en fruit en het afremmen van de vleesconsumptie. Voor voedseleducatie is € 5,7 miljoen beschikbaar gesteld, voor het versterken van de transparantie in de voedselketen is in 2017 € 4,3 miljoen geraamd en voor het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven gaat het om € 1,2 miljoen. Het gaat dan om groenteprojecten als het Nationaal Actieplan Groente en Fruit, maar ook Dutch Cuisine (kookstijl met meer groente). Verder is € 0,9 miljoen gestoken in directe financiering van scholen die werken met het vignet voeding binnen Gezonde School.

Overige stimuleringsprogramma‘s

Naast deze ruim € 11 miljoen is € 8,8 miljoen geraamd voor stimulering van starters en nieuwe concepten, inzet op ICT en big data in de voedselketen, de ontwikkeling van zeewiersector in Nederland en groene gewasbescherming.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin