Glas

Nieuws

Jumbo verlaagt weer groenteprijzen in prijzenslag

In een tweede ronde van de prijzenslag heeft Jumbo producten als tomaat, komkommer en witlof in prijs verlaagd.

Voor Nederlandse telers gaat het om 8 groenteproducten en blauwe bes, zo blijkt uit een vergelijking door Groenten&Fruit. De prijsverlaging is voor het grootste deel door concurrent Plus overgenomen en genegeerd door Albert Heijn (AH). Daarmee lijkt de prijzenslag niet uit te monden in een volledige prijzenoorlog, al volgt een deel van de kleinere concurrenten de prijsverlaging wel op. Het is de tweede ronde van prijsverlagingen.

Jumbo heeft trostomaten nu op € 1,69 per kilo geprijsd. Bij AH kost een pond trostomaten nog € 1,99 (prijspeiling maandagochtend). De verpakte witlof kost bij Jumbo € 1,09 per pond, dezelfde prijs als bij Plus. Overigens heeft Plus met onverpakte witlof voor € 0,89 een lager prijsniveau te pakken dan Jumbo.

Reactie concurrenten

De nieuwe lage prijs van een komkommer is nu € 0,59 per stuk. Plus is met € 0,69 niet mee gegaan in de prijsverlaging van Jumbo. Dat geldt ook voor sperziebonen, waar Jumbo een prijs van € 0,85 per pond hanteert en Plus (volgens de website) € 1,99 vraagt voor een pond. Plus heeft andere prijsverlagingen van Jumbo wel overgenomen, zoals cherrytomaten (€ 0,85 per 250 gram) en rucola (€ 1,19 per 175 gram slamix in een zak).

Concurrenten van Jumbo als Dirk steken de draak met de actie van Jumbo. ‘Nog slechts 19.850 te gaan.’ Dirk stelt dat al 75 jaar elke dag alle producten laag te prijzen met 5.000 acties per jaar. De ketens hanteren echter een ander actiebeleid, waardoor vergelijking mank gaat.

Lees ook de blog ‘Teler moet niet bloeden in prijzenoorlog supers’ en stem op de poll

Of registreer je om te kunnen reageren.