Glas

Nieuws

Best of Four: uitbreiding glas in zachtfruit

Telersvereniging Best of Four verwacht in 2017 een stabiele ledenomzet. Het aantal leden is licht gestegen.

Dat stelt voorzitter Jan Oosterom. “Een aantal leden is vertrokken, maar er zijn er ook die terugkomen. Qua omzet zitten we op een stabiele koers.”

Hoe dat uitpakt voor de arealen glas van de afzetorganisatie heeft Oosterom niet precies voor ogen. Wel is er een verschuiving zichtbaar bij leden die zachtfruit erbij gaan doen. “Dat is met name in glas. Het zijn bestaande telers die kiezen voor iets erbij.”

Volgens gegevens van de website van Best of Four waren in 2016 180 telers lid van de organisatie, waarvan circa 100 in glasgroente actief zijn. Dat maakt circa 80% van de omzet uit. In 2015 vertegenwoordigde de organisatie 480 hectare glas (komkommer, tomaat en paprika).

Van Nature

Ook bij Van Nature is het beeld onder de leden stabiel. Voorzitter Aad Sonneveld stelt dat volgens de laatste prognoses in december er netto een beperkt aantal hectares glas is bijgekomen. In 2015 vertegenwoordigde Van Nature 585 hectare (komkommer, tomaat en paprika). Beide organisaties poogden een jaar geleden te fuseren, maar dat werd begin januari 2016 afgeblazen. Dat lijkt niet tot het omvangrijk overstappen van telers geleid te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.