Doorgaan naar artikel

Priva: internationale groei met stadslandbouw en zachtfruit

Priva, leverancier van technologie voor klimaatbeheersing in kassen en gebouwen, verwacht dit jaar een omzet van?75 miljoen tegen?68 miljoen euro vorig jaar.

In het Financieele Dagblad zegt algemeen directeur Meiny Prins: “We groeien, vooral internationaal, bijvoorbeeld door de opkomst van stadslandbouw.” Voorbeelden die ze noemt zijn supermarkten en restaurants die stadskassen willen die zo min mogelijk energie verbruiken en maximaal water hergebruiken. Ook de zachtfruitsector laat grote groei zien, onder meer in Californië. Daarvoor zijn kantoren in Sjanghai, Melbourne en Californië geopend en Priva zoekt locaties in Kenia en Zuid-Afrika.

Het bedrijf zet een kwart van de medewerkers en de omzet in voor onderzoek en ontwikkeling van specifieke producten voor bestaande en nieuwe markten zoals de stadskas.  Een onderzoekspoot in Canada ontwikkelt producten specifiek voor het Amerikaanse continent. “Leren samenwerken en het vinden van de juiste partners, bijvoorbeeld klanten die een nieuw product willen testen of meehelpen met het ontwikkelen ervan, dat is de kunst”, zegt Prins. “We netwerken veel, maar lang niet elk contact brengt je waar je wilt zijn. We zoeken partners met wie we een win-winsituatie kunnen realiseren.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin