Doorgaan naar artikel

Tomatentuinders Prominent bouwen 55 hectare bij

Prominentbedrijf Schenkeveld gaat volgend jaar 44 hectare bouwen in tuinbouwgebied PrimAviera in Rijsenhout. Het gebied onder de rook van Schiphol, waar Looije Tomaten al een paar jaar prominent aanwezig is, verandert daarmee langzaam van sierteeltpolder in een tomatentuin.

De plannen zijn om vier kassen te bouwen van 11 hectare in een klaverblad model. Daarbij zullen de verwerkings-, water- en energieruimte in het centrum van het bedrijf staan. De bouw van de eerste fase van twee blokken van 11 hectare start komend jaar februari. Naar verwachting worden in december 2017 de eerste trostomaten bij Schenkeveld IV geoogst.

Uitgerust met groeilicht

Als alle vierde kassen van Schenkeveld IV klaar zijn, betekent dat meer dan een verdubbeling van het tomatenbedrijf. “Als gezond bedrijf willen we blijven groeien en investeren om 365 dagen aan de klantvraag te kunnen voldoen”, aldus Richard Schenkeveld. De nieuwbouw wordt geheel voorzien van groeilicht.

Uitbreiding in Terneuzen

De grootschalige nieuwbouw van Schenkeveld volgt op het eerdere nieuws van de verdubbeling van de kassen van Prominent-collega Van Adrichem in Terneuzen. Daar ging vorige maand de eerste paal de grond in van fase twee. Het huidige glasareaal van 9 hectare wordt uitgebreid naar 20,6 hectare.

De planning is om 1 oktober 2016 het segment tros grof te gaan planten, aldus Sjoerd van Adrichem. Welke tomatentype Schenkeveld in de nieuwe kassen gaat telen moet nog worden bepaald.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin