Glas

Nieuws

Veilingupdate kassla: prijzen knallen omhoog

De klokprijzen van kropsla op de Belgische veilingen zijn vandaag omhoog geschoten tot boven 90 cent per krop voor de zwaarste sorteringen (50 kilo/100 stuks). Sinds januari 2015 zijn niet zulke hoge klokprijzen genoteerd.

Bij BelOrta en REO kwam de sortering van 50 kilo tot een klokprijs van 93 cent per stuk. Bij BelOrta gingen de 47-ers en 43-ers vandaag voor respectievelijk 91 en 88 cent per krop van de hand en de lichtste sortering (37 kilo/100 st) voor 77 cent per krop. Bij veiling REO haalden de midden sorteringen klokprijzen van rond 80 cent per krop. Vorige week maandag lag de klokprijs 30 tot 35 cent per krop lager, maar vrijdag werd al duidelijk dat er meer mogelijk was. Vrijwel alle sorteringen gingen ruim boven 60 cent per krop, terwijl er toch een vrij forse aanvoer was.

 

Van de twee veilingen is de aanvoer van kassla bij BelOrta verreweg het grootst. Opvallend is dat de aanvoer van kassla vandaag, vooral bij BelOrta, bijzonder laag was. Met in totaal nog geen 30.000 kroppen voor de klok was de aanvoer 2,5 keer zo laag als vorige week maandag en zelfs 3 keer zo laag als de maandag van twee weken geleden. Bij veiling REO werd vandaag juist bijna twee keer zoveel kropsla aangevoerd als vorige week maandag, maar 12.000 kroppen is toch nog steeds relatief weinig.


Op de Nederlandse veilingen is kropsla een heel klein product geworden. Vandaag en de hele vorige week stond er bij The Greenery en ZON Fruits & Vegetables geen kropsla voor de klok. De kropsla in Nederland wordt voornamelijk rechtstreeks verkocht aan (groot)handelaren.

 

Kijk hier voor meer slaprijzen bij BelOrta en REO

Of registreer je om te kunnen reageren.