Doorgaan naar artikel

Veilingupdate 11 mei: Rode paprika klimt verder

De stijging van de veilingprijzen voor rode paprika zet vandaag verder door. Ook de Spaanse paprika’s doen daar aan mee.

Na de dip in de tweede en derde week van april, gaan de prijzen voor rode paprika’s voor de klokken van de veilingen in Nederland en België gestaag omhoog. Paprika rood 181/221 deden bij The Greenery en ZON op 20 april respectievelijk 99 en 96 cent. Op 28 april waren die prijzen bijna verdubbeld naar in beide gevallen 1,86 euro. Dat ging toen weer even wat omlaag, maar vandaag doet de sortering bij ZON 1,97 en bij The Greenery 1,95 euro.

Over de grens

Bij Belorta doet sortering 75 voor de klok vandaag zelfs 2,13 euro, waar dat oop3 mei nog 1,60 euro was en op 20 april nog 1,02 euro.

Op de Spaanse veilingen lagen de prijzen voor rode paprika in april en ook in de maand mei over het geheel genomen een stuk lager dan in Nederland en België. De stijgende lijn wordt echter ook hier gezien. Vandaag kwamen de Spaanse rode paprika’s uit op 1,24 euro, waar dat op 20 april nog 51 cent was en op 15 april zelfs maar 43 cent.

Bekijk alle prijzen voor rode paprika door zelf een grafiek aan te maken op www.gfactueel.nl/prijzen

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin