Glas

Nieuws

'Inzet Westland nodig bij zekere CO2-levering kassen'

De politieke partij Westland Verstandig vraagt de gemeente Westland meer te doen aan zaken als het zeker stellen van CO2-levering aan glastuinbouwbedrijven en aan ondergrondse warmte- en koudeopslag.

In een brief vraagt Westland Verstandig burgemeester en wethouders om maatregelen die voorkomen dat de CO2-levering kan stilvallen in Westland. Daarmee reageert de partij op het stilvallen van leveringen door Ocap.

Ook wil de oppositiepartij dat de gemeente meer doet om warmte en koude opslag in de tweede watertoevoerende laag mogelijk te maken. De provincie Zuid-Holland staat dat niet toe, al heeft de provincie wel proeven toegestaan. Westland Verstandig wil van burgemeester en wethouders horen hoeveel vaart gezet wordt achter die ontwikkeling. "De indruk bestaat dat Westland niet alles eraan doet richting de Provincie om dat voor elkaar te krijgen ten behoeve van vele honderden tuinders die daar dringend behoefte aan hebben willen zij duurzaam en op de goedkoopst mogelijke wijze hun bedrijven exploiteren."

Volgens Westland Verstandig is de gemeente teveel bezig met ambitieuze lange termijn plannen zoals de warmterotonde, maar zou de glastuinbouw beter gesteund zijn met maatregelen voor alledaagse voorzieningen zoals CO2 en warmte en koude opslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.