Glas

Nieuws

Geribde roze tomaat jaarrond op Europese markt

Het Catalaanse zaadbedrijf Semillas Fitó showde vorige week de roze tomaat Monterosa op de levensmiddelenvakbeurs Alimentaria in Barcelona. De tomaat is jaarrond beschikbaar voor het hogere segment van de Europese markt.

Productie en afzet van de opvallende geribde tomaat is exclusief in handen van Grupo Gavà in Spanje en Saveol in Frankrijk. De afzet is gericht op het premium-segment, via de betere groentespeciaalzaak, zoals het Catalaanse Casa Amettler. Volgens betrokkenen slaat de tomaat opvallend goed aan in Oost-Europa, vooral in Polen.

Volgens Semillas Fitó beschikt deze grove tomaat van het soort Marmande over gemiddeld 6 graden Brix en minder zuur. Voor de Spanjaarden gaat er niets boven de smaak van de zomers geteelde grove tomaten en aan die smaak appelleert Monterosa volgens de verkoper van Grupo Gavà.

Getest in Spanje, België en VS

Het ras is getest op teeltbedrijven in Spanje, Italië, België, Engeland en de VS en zal gedurende 12 maanden per jaar beschikbaar zijn. Niet alleen via de genoemde handelsbedrijven, maar ook via de webshop van Semillas Fitó: www.tomato-monterosa.com.

Of registreer je om te kunnen reageren.