Doorgaan naar artikel

Veilingupdate 25 april: Aubergineprijs zakt diep weg

De aubergineprijs was al niet goed, maar is in de afgelopen week tot een nieuw dieptepunt weggezakt. Vorige week zakte de klokprijs van de grovere sorteringen bij ZON fruit & vegetables en The Greenery zelfs door de grens van 30 cent per kilo.

De fijne sortering (225+) bleef zo’n diepe neergang bespaard, maar de klokprijs van 50 tot 55 cent per kilo van vorige week was ook het laagste niveau van dit jaar en veel lager dan in voorgaande jaren rond deze tijd. De 300+ zat qua prijsvorming tussen 400+ en 225+ in. Vorige week daalde de prijs bij The Greenery en ZON van circa 60 cent op maandag naar circa 35 cent per kilo op donderdag. BelOrta noteerde vorige week maandag 61 cent per kilo voor de 300+. Dat was dinsdag nog maar 49 cent en donderdag 42 cent per kilo.

Ook vandaag was de prijs op de Belgische veiling nauwelijks gestegen: 44 cent per kilo voor de 300+, 40 cent voor de 400+ en 51 cent voor de 225+. De Nederlandse veilingen laten sinds vrijdag een lichte prijsstijging zien. De 300+ ging bij The Greenery via 44 cent naar vandaag 51 cent per kilo en bij ZON via 40 cent naar 46 cent per kilo. De stijging bij de 400+ ging vandaag op geen van de veilingen verder dan 40 cent per kilo.

Tot nu toe wil het dit jaar met de prijsvorming nog niet lukken. Voorgaande jaren was er wel vaker een prijsdip in de periode van omschakeling van Spaans naar Nederlands product. Maar dit jaar zijn er ook aan het begin van het seizoen nog nauwelijks acceptabele prijzen genoteerd. Alleen in de periode van eind maart-begin april leefden de aubergineprijzen even op.

 

Klik voor meer prijzen op onderstaande links:

The Greenery 225+

The Greenery 300+

The Greenery 400+

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin