Doorgaan naar artikel

Tasty Tom lanceert gele variant

Tasty Tom Gold heet de gele smaaktomaat die Tasty Tom in de markt gaat zetten. De Tasty Tom Gold, die verkrijgbaar is via ZON fruit & vegetables, wordt ook in combinatie met de rode Tasty Tom-tomaat vermarkt, als de Tasty Tom Mix.

Net als de rode Tasty Tom-tomaat is ook deze gele variant heerlijk zoet. In het voorjaar heeft de Tasty Tom Gold een brixwaarde van 6-7, in de zomer komt deze waarde uit tussen de 7 en 8.  Dat is vergelijkbaar met de rode Tasty Tom-tomaat. De telersvereniging brengt de rode Tasty Tom en de Tasty Tom Gold niet alleen los op de markt, maar ook in een speciale combinatie; de Tasty Tom Mix. De Tasty Tom Gold kenmerkt zich ook door een mooie, gelijkmatige trosvorm. Een gemiddelde tros telt zes tot acht tomaten met een vruchtgewicht van 40 à 50 gram.

Areaal en verkrijgbaarheid

Tasty Tom Gold staat nu nog op een beperkt areaal. Afhankelijk van de vraag vanuit de markt kan dit areaal  uitbreiden. De Tasty Tom Gold is, net als de rode Tasty Tom, verkrijgbaar via Zon fruit & vegetables. De tomaat is al in diverse groentezaken verkrijgbaar.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin