Doorgaan naar artikel

‘Bij herindeling wil Westland kassen van buurgemeenten’

Burgemeester Sjaak van der Tak van de gemeente Westland voorziet een verdere herindeling van gemeentes in Nederland. Van der Tak lijkt zelf af te stevenen op een nieuwe termijn.

De overheden zouden bij herindeling het glas in het gebied (rond) Westland moeten samenvoegen. Dat betekent onderhandelen met de gemeenten Rotterdam en Midden-Delfland. Van der Tak zei dat in zijn dankwoord nadat de gemeenteraad zich had uitgesproken voor een derde termijn van Van der Tak. De tuinbouwburgemeester had het in zijn dankwoord over Westland als Greenport Europa met internationale connecties ook in Azië.

Versnippering

Ook pleitte de burgemeester opnieuw voor het afbouwen van het aantal overlegorganen voor de (glas)tuinbouw in Nederland en één organisatie te maken:  Greenport Holland.  Van der Tak: “Kijkend naar Greenport Holland bedrijfsleven blijf ik van mening dat we ook de organisatie rond de sector moeten aanpakken. Niet langer versnippering in overlegfora en –platforms; maar bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen onder één vlag, één publiekprivate samenwerking, één Greenport Holland.”

Impulsen

Onder Van der Tak heeft het Westland de nodige impulsen gehad. In zijn toespraak somde hij de verrichtingen zelf op. “Greenport Westland ontstond en staat als een huis, zelfs ondanks de recessie van de laatste jaren. Het is er, het doet er toe, en we maken het samen met uw raad, het college, de organisatie en het bedrijfsleven ieder jaar sterker. Denk aan de Greenport Horti Campus, de aardwarmteprojecten, verbeteringen aan de infrastructuur zoals het Westerleeplein en het Maasdijkplein, de Groentetop recent nog, Kom in de Kas met 35.000 bezoekers, het Varend Corso met ruim 500.000 bezoekers, en ook de medische wereld – Erasmus MC – heeft concrete interesse in wat wij hier kunnen.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin