Glas

Nieuws

'Beperkt aantal klachten lichthinder glastuinbouw'

Voor Westland, Pijnacker-Nootdorp, Kaag en Braassem, Boskoop, Waddinxveen en Lansingerland wordt per belichtende glastuinbouwlocatie 'een enkele lichthinderklacht per jaar' geregistreerd.

Dat heeft de provincie Zuid-Holland onderzocht bij de regionale milieuklachtentelefoons. De provincie onderzocht klachten van lichthinder naar aanleiding van de nieuwe strategie van de Zuid-Hollandse Greenports.

Bij de regionale milieuklachtentelefoons kunnen burgers klachten melden over milieuaspecten die hun woonomgeving verstoren. De milieuklachtentelefoons zijn ondergebracht bij de regionale omgevingsdiensten. Gemeentes voeren het lichthinderbeleid voor glastuinbouwbedrijven uit.

Voor de Greenports in Zuid-Holland is bezien in welke mate er in 2014 en 2015 specifieke klachten binnen zijn gekomen over lichthinder (met name assimilatiebelichting). Daarbij komt naar voren dat de specifieke klachten over lichthinder zeer beperkt zijn.

Bij de regionale milieuklachtentelefoons gaat het in de praktijk vooral om klachten over geluid en stank van industrie. lncidenteel worden bij de milieutelefoons ook klachten gemeld over andere aspecten zoals stof, water, visuele hinder en lichthinder.

Of registreer je om te kunnen reageren.