Doorgaan naar artikel

‘Vordering ontwikkelingsbedrijf CoalitieHOT’

Gesprekken over een landelijk ontwikkelingsbedrijf, om glasgebieden te herstructuren, vorderen.

Volgens Thijs Jasperse, woordvoerder van CoalitieHOT, wordt er onder leiding van Cees Veerman gewerkt aan een landelijk ontwikkelingsbedrijf met regionale bedrijven daaronder. Westland en Bommelerwaard zijn de eerste gebieden waar zo’n ontwikkelingsbedrijf moet bijdragen aan herstructurering. De nadruk ligt sterk op het Westland. In de Bommelerwaard is herstructurering al jaren aan de gang met een projectbureau met provincie Gelderland, twee gemeentes en het waterschap. Gelderland steekt daar miljoenen in. Daar moet herstructurering versneld worden. Tussen het  Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) en CoalitieHOT vinden daarover nu gesprekken plaats op initiatief van Rabobank Bommelerwaard.

Vehikel

Vorige week stelde de gemeente Westland dat de Rabobank deze ontwikkelingsbedrijven optuigt, maar de ontwikkelingsbedrijven zijn geen vehikel van de Rabobank zelf, maar van CoalitieHOT, waarin ook telers en overheid vertegenwoordigd zijn. De Rabobank draagt daar wel aan bij.

Bij het aanpakken van een glasgebied door uitkopen, saneren en herbouwen, wil de Rabobank samenwerken met andere banken, stelde Ruud van der Vliet, directeur Rabobank Westland bedrijven vorige maand. “Als we een gebied willen herontwikkelen, mag dat niet afhankelijk zijn van welke bank je financiert. We staan open voor samenwerking met andere partijen. Dit is geen speeltje van de Rabobank.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin