Glas

Nieuws laatste update:5 feb 2016

Tuinbouwstaking in Spanje 'compleet'

Vandaag hebben alle belangrijke distributiecentra en handelsbedrijven van groente en fruit in Almería hun deuren gesloten gehouden uit solidariteit met de telers, aldus de telersorganisaties Coag en Asaja. Zij riepen de staking uit als protest tegen de lage productprijzen.

Aan de hand van een inventarisatie vanmorgen bij de informatie-piketdiensten bij de handelscentra stellen beide organisaties vast dat de stakingsoproep 'voor 100 procent' wordt opgevolgd. Bij inspecties bij de belangrijkste bedrijven in de Poniente van Almería bleek vanmorgen vroeg niet gewerkt te worden, schrijft Ideal.es. Ook de poorten van toeleveranciers bleven dicht, aldus de woordvoerders van Coag en Asaja.
De piketdiensten gingen onder andere langs in de tuinbouwcentra van El Ejido, Las Norias, Tierras de Almería, La Mojonera, Cortijos de Marín en het industriegebied La Redonda. In al deze gebieden heerste vanmorgen een 'totale rust'. De steun voor de actie die Coexphal eerder deze week uitsprak is waarschijnlijk van groot belang geweest voor dit resultaat. De koepelorganisatie vertegenwoordigt het grootste deel van de exporterende handelsbedrijven in Almería en Granada.

Protestmanifestatie

"De handelaren en de telers hebben onze aanspraken perfect begrepen en steunen ons", zei de voorzitter Francisco Vargas van Asaja een paar uur geleden. Hij verwacht dan ook een massale opkomst bij de manifestatie die om 15.30 uur vanmiddag begint in de stad Almería.

Door de staking komen er ook geen prijsnoteringen van de Spaanse veilingen op gfactueel. Voor de prijzen van alle andere dagen kunt u hier wel terecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.