Doorgaan naar artikel

Jacco Vooijs van Fruitmasters naar Glaskracht

Jacco Vooijs maakt per 1 januari de overstap van Fruitmasters naar LTO Glaskracht. Hij volgt Jos van der Knaap op, die na 11 jaar voorzitterschap bij Glaskracht Westland afscheid neemt.

Het markeert de terugkeer van Vooijs in de Westlandse glastuinbouw. Voordat hij manager kwaliteit werd bij Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen, was hij 7 jaar lang verantwoordelijk voor voedselveiligheid en externe zaken bij FresQ en een jaar lang bij Harvest House. Daarvoor werkte hij jarenlang in de sierteelt.

“Toen deze kans op mijn pad kwam, om me te gaan inzetten voor de belangen van de Westlandse glastuinders van wie ik er heel veel ken, hoefde ik niet zo lang te twijfelen”, zegt Vooijs. “Ik heb hier bij Fruitmasters veel kunnen doen en veel bereikt en ik kan het op een goeie manier achterlaten. De afdeling die ik heb helpen opbouwen is er klaar voor om het ook zonder mij te kunnen”. Vooijs was in Geldermalsen onder meer druk met het zaken rond Global GAP en de sociale paragraaf GRASP.

Werken aan imago glastuinbouw

In het Westland ziet hij als een mooie uitdaging het op peil houden en uitdragen van een goed imago van de glastuinbouw en de glastuinders. “Dat wordt ook landelijk een thema. In het Westland wordt op dat vlak al heel veel goed werk gedaan door Westland Marketing. En er wordt gebouwd aan de Horticampus. Dat wordt als World Of Westland wel een eyecatcher, niet alleen voor de telers, maar voor heel de keten.”

Regiegroep ingesteld

Voor het formuleren van de andere thema’s, die zowel landelijk als regionaal zullen worden opgepakt, is nu een regiegroep gevormd. Op de ledenvergadering van 4 april, als de benoeming van Vooijs bekrachtigd moet worden, zal wellicht ook over deze thema’s meer helderheid gegeven kunnen worden.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin