Glas

Nieuws

World Of Westland krijgt miljoen van Bussemaker

World Of Westland (WOW) krijgt van onderwijsminister Jet Bussemaker een subsidie van ruim 1 miljoen euro. MBO Westland krijgt de bijdrage voor het beter laten aansluiten van het middelbaar beroepsonderwijs bij de arbeidsmarkt.

WOW, tot voor kort bekend onder de werknaam Greenport Horti Campus, is één van de zestien mbo-projecten die geld krijgen van het ministerie van OC&W om onderwijs en bedrijfsleven beter te laten samenwerken. Bussemaker lanceerde daarvoor een regionaal investeringsfonds.

Onlangs werd de bouw gestart van World Of Westland. Naast ruimte voor de scholen zal ook de Demokwekerij Westland zich er vestigen. Ook moet het nieuwe complex gaan dienen als internationale showcase voor de Nederlandse glastuinbouw.

Groene Mechatronica

De subsidie van OC&W is met name bedoeld om nieuwe opleidingen te ontwikkelen en bestaande te verbeteren. Op de nieuwe school moeten jongens en meisjes worden opgeleid in de richtingen Teelt, Groene Mechatronica, Voeding, Gezondheid & Welbevinden en Handel & Logistiek.

Het geld kan ook worden besteed aan de technologische voorzieningen die voor deze opleidingen worden gerealiseerd. Op stapel staan het VitaliteitsLab, een Lab voor Groene Mechatronica, een All Climate kas en een digitaal projectlandschap 'Work Lounge van de Toekomst'.

Nationaal Groente en Fruit Congres

In MBO Westland werken Lentiz, Mondriaan en Albeda College samen. Lentiz is een van de sponsoren van het Nationaal Groente en Fruit Congres dat op 8 november in Gorinchem wordt gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.