Doorgaan naar artikel

Hortilux Schréder introduceert efficiënte LED-belichting

Hortilux Schréder presenteert op IPM in Essen die vandaag begint (26-29 januari) haar nieuwe HortiLED-productielijn. Volgens de leverancier van belichtingslampen voor de tuinbouw zijn de nieuwe armaturen voor topbelichting, tussenbelichting of meerlagenteelt het meest efficiënt in de markt.

De topbelichting levert volgens opgave van de fabrikant 2,7 umol/Joule. Dat is 42 procent meer dan de huidige 1000 watt HPS-lampen (SONT ) en evenveel als de nieuwste Philips Green Power LED-toplighting-lampen. De nieuwe HortiLED-Inter, speciaal ontworpen voor de tussenbelichting van hogedraadteelten van vruchtgewassen, produceert met 2,63 umol/Joule ruim 10 procent meer licht dan vergelijkbare producten in de markt. Bovendien zorgt de reflector voor een veel betere verdeling van het licht in het gewas, aldus Hortilux Schréder. Met de speciale armatuur worden de bladeren aan de bovenkant belicht, daar waar het blad het licht het beste benut.

Naast de Topbelichting en Interbelichting wordt ook de HortiLED Multi geïntroduceerd, voor meerlagenteelten, kweekkamers, klimaatcabines, weefselkweek en dimbare onderzoeksopstellingen.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin