Glas

Nieuws

Ruimer contract boegbeeld tuinbouw

Het boegbeeld voor de topsector tuinbouw en uitgangsmateriaal Loek Hermans krijgt – net als de boegbeelden van de andere topsectoren – een ruimer contract voor het werk dat ze doen.

Ook zijn de topteams opnieuw benoemd tot 2019. Dat blijkt uit een publicatie in de Staatscourant. De vergoeding wordt in overeenstemming gebracht met de inzet van 1,5 dag per week, schrijft minister Henk Kamp in een toelichting op de nieuwe benoemingen.

De boegbeelden krijgen dus meer betaald voor hun werk. Kamp: "Gelet op de ervaringen van de afgelopen jaren, waarbij met name de boegbeelden naast het primaire werk voor een topsector ook bij veel andere (sectoroverschrijdende) dossiers om advies en inzet wordt gevraagd, wordt de arbeidsduur van hun vergoeding in dit besluit verhoogd naar 0,3 (3 dagdelen in de week). Daarmee wordt de bezoldiging in overeenstemming gebracht met de feitelijke tijdsinzet."

Elk topteam bestaat uit een boegbeeld die de sector goed kent, een MKB-er, een vertegenwoordiger vanuit kennisinstellingen en hoog ambtelijke vertegenwoordiging vanuit de overheid. De topteams zijn ingesteld door het kabinet. Vanuit het bedrijfsleven heeft Jan Willem Breukink (Incotec) ook een benoeming in het topteam tot 2019 met dit besluit. Ook Breukink krijgt daarvoor een vergoeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.