Doorgaan naar artikel

In Luttelgeest groeit paprikateelt

Met de bouw van 8,5 hectare glas voor Tas Paprika neemt het paprika-areaal in het gebied Nieuwland in Luttelgeest verder toe.

Van de ruim 140 hectare recent nieuw gebouwde kassen is straks meer dan negentig hectare voor de paprikateelt. Daarbij lijkt het areaal verder te groeien als een andere grote paprikateler in het gebied gaat bouwen. Vorig jaar kocht hij daarvoor al de grond, blijkt uit een rondgang in het gebied.

Het zijn niet de enige initiatieven in het gebied. Aan de kalenbergerweg in Luttelgeest moeten ook twee nieuwe (kleine) kassen verschijnen voor zaadteelt. Naast deze kassen wil het bedrijf ook in 33 tunnelkassen teelt opzetten. Een leliekweker heeft ook juist afgelopen jaar nieuw gebouwd.

Het gaat om initiatieven van bestaande telers in het gebied, laat stichting Nieuwland weten. De stichting doet nog altijd aan acquisitie. Van nieuwe bedrijven buiten het gebied lijkt op dit moment geen openlijke interesse. De stichting wil minimaal 600 hectare glas ontwikkelen als satelietlocatie, maar mikt op 1000 hectare.

Stichting NieuwLand kreeg van gemeente Noordoostpolder een financiële bijdrage van 40.000 euro verspreid over drie jaren. Hiermee kan de economische positie van de glastuinbouw in de regio Luttelgeest en Marknesse, waarmee acht jaar geleden een start is gemaakt, verder worden versterkt en gepromoot, schrijft de gemeente.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin