Doorgaan naar artikel

Kom in de Kas officieel afgetrapt

Kom in de Kas is gisteren in Naaldwijk officieel afgetrapt door zangeres Monique Smit en honderd Westlandse schoolkinderen. Morgen en overmorgen zetten weer zo’n 200 tuinders in heel Nederland hun deuren open.

De landelijke kick off stond in het teken van het thema ‘Tuinbouw, daar zit muziek in’. Er is dit jaar ook een heus Kom in de Kas lied gecomponeerd, door de Westlandse band D!K, met veel aandacht voor de jeugd die in de kas haar kans mogen komen grijpen. “De glastuinbouwsector is namelijk veelbelovend. Qua product, dat met zorg en aandacht voor de omgeving wordt gekweekt, qua innovaties op het vlak van techniek, automatisering en milieu, maar ook qua werkgelegenheid, op alle niveaus zijn mensen nodig om de positie van innovatieve sector te behouden”, aldus Kom in de Kas-voorzitter Aad van der Wilt.

Voorafgaand aan de kick off konden de Westlandse schoolkinderen gisteren alvast met eigen ogen zien en ervaren welke inspanningen er bij Looije Tomaten worden gedaan om onder meer de beroemde Honingtomaatjes te kweken. Marjolein van Dop van Lijfstijl diëtisten vertelde de kinderen hoe belangrijk het is om gezond te eten en dat ze daar zelf aan kunnen bijdragen door wat vaker groente en fruit te eten. De pers werd door de sterrenkok Niven Kunz (die zijn eerste Michelinster kreeg in een Waterings restaurant met Westlandse groente) vergast op lekkers uit de kassen.

Regionale openingen

Op zaterdag 11 en zondag 12 april 2015 vindt de 38ste editie van Kom in de Kas plaats in 23 regio’s verspreid over Nederland. Kom in de Kas verwacht weeer tegen de 200 duizend bezoekers. Het evenement wordt dit jaar gefinancierd door Dutch Produce Association, FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin