Doorgaan naar artikel

Regering vergoedt 4,3 miljoen van hagelschade Almería

De landbouwcommissaris Elena Víboras van Andalusië heeft gisteren toegezegd dat de regionale regering voor 4,3 miljoen euro hulp zal bieden aan door hagelschade getroffen tuinbouwbedrijven in Almería.

Tijdens een enorme hagelbui op 19 januari stortten volgens de laatste schattingen van de regering 73 hectare kassen in of raakten zwaar beschadigd. Víboras zegde tijdens haar bezoek aan Almería toe haast te maken met het uitkeren van de vergoedingen en roept de verzekeringsmaatschappijen hetzelfde te doen voor hun klanten. Er zijn echter maar weinig bedrijven in Almería met een opstal- of gewasverzekering. Ondanks de jarenlange publiciteitscampagnes en de stijging van het aantal verzekerden met 26 procent in 2014, is in totaal maar circa 10 procent van het totale teeltoppervlak in Almería verzekerd. Als de schade groot is, ontstaat er veel ophef en rekenen de telers en hun vertegenwoordigers erop dat de regering de getroffen bedrijven te hulp komt, zoals ook na de hagelschade van november 2013 gebeurde.

De burgemeester van El Ejido heeft erop gewezen dat naast de 73 hectare ingestorte kassen er nog eens 234 hectare is met veel gewasschade door overstromingen. Ook voor deze telers is hulp hard nodig, zei hij tijdens een gesprek met de landbouw gedelegeerde van de regering van Andalusië, meldt Hortoinfo. Eerder schatte de burgemeester de totale schade van het noodweer van 19 januari op ruim 15 miljoen euro.

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin