radijs-web32-jws402179-014

Overige glasgroenten

Terug naar dossier
Glas

Nieuws

Uitbreiding Switch in kleine teelten

Het Ctgb heeft op verzoek van de sector en Syngenta Crop Protection de toelating van het etiket van Switch uitgebreid met vijf kleine toepassingen in de fruit- en groenteteelten.

Dankzij de etiketuitbreiding, in het kader van een Expert Centre Speciality Crops project, is Switch binnenkort ook inzetbaar in de bedekte teelt van braam- en framboosachtigen, de bedekte teelt van radijs, de onbedekte teelt van asperge, en de onbedekte teelt van bleekselderij. Het Fonds Kleine Toepassingen heeft de residustudies voor de bedekte teelt van radijs gefinancierd.

Radijsteler Cor de Vries, lid van het ondernemersnetwerk Plantgezondheid van LTO Glaskracht Nederland: "Het is goed nieuws dat Switch nu voor radijs inzetbaar is. Zo kunnen we goed afwisselen tegen Botrytis, wat voor goed resistentiemanagement belangrijk is."

Voor alle uitbreidingen gerealiseerd door deze NLKUG geldt dat geen of beperkt werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek is uitgevoerd. Een proefbespuiting uitvoeren is dus aan te bevelen indien er nog geen ervaring is opgedaan met Switch.

Of registreer je om te kunnen reageren.