Glas

Nieuws

Onrust zet gas en stroom onder druk

De onrust in het Midden-Oosten en in de oostelijke Oekraïne heeft nog geen invloed op de olieprijs. Gas en stroom lijken iets gevoeliger voor nervositeit onder de handelaren.

Dat concluderen de analisten van Powerhouse. De gevechten rond grote olie-opslaginstallaties in Libië zorgden deze week voor spectaculaire beelden. Ook de oorlogen in Syrië, Irak en Gaza gaan onverminderd door. Maar de olieprijs die de afgelopen maand daalde, ging er niet van omhoog. Wel stabiliseerde die zich.

De gasprijs ging wel omhoog, zowel de day ahead-prijs als de prijzen voor de langere termijn. De nu dan toch serieus wordende EU-sancties tegen Europa baren de markt zorgen. En ook is er het effect van meer vraag naar gas door elektriciteitscentrales in verband met het warme zomerweer.

 

Lees hieronder de volledige energiemarktanalyse van Powerhouse.

Of registreer je om te kunnen reageren.