Glas

Nieuws

Leverancier aansprakelijk besmette potgrond

Een leverancier van besmette potgrond is aansprakelijk voor de schade bij een teeltbedrijf in de gemeente Westland in 2008.

Volgens het Gerechtshof in Den Haag is voldoende aangetoond dat zeker twee geleverde partijen besmet waren met een schimmel. De teler had dus het recht om de rekening voor de geleverde potgrond niet te voldoen en zo de schade te verrekenen. De schade van de teler moet nog worden vastgesteld, maar deze wilde tot een versnelde afwikkeling van de zaak komen en liet in zijn eis een deel van geclaimde schade vallen.

Niet aangetoond was dat een hele bulkpartij van de leverancier besmet was, omdat geen andere klachten waren ontvangen bij de potgrondleverancier uit Midden-Delfland.

Of registreer je om te kunnen reageren.