Glas

Nieuws

Nog tien jaar goedkoper gas glastuinbouw

De Europese Commissie staat een verlaagd gastarief voor de glastuinbouw voor tien jaar toe.

De verlenging is alleen mogelijk als de glastuinbouw het gasverbruik terugdringt. Plannen daarvoor heeft LTO Glaskracht Nederland al met haar leden gedeeld. Lukt zij dat niet, dan volgt een heffing. Staatssecretaris Dijksma schat het voordeel van het belastingvoordeel voor de sector op 115 miljoen euro per jaar. Dat komt neer op tienduizenden euro's per bedrijf. De Europese Commissie moet de maatregel toetsen op staatssteun.

Dijksma is tevreden met de instemming van de EC. "Nederland is een wereldspeler op het gebied van land- en tuinbouw en dat willen we graag zo houden. De verlenging is voor tuinders een een belangrijke steun in de rug. En het milieu wordt gespaard door jaarlijks dalende CO2-plafonds."

Of registreer je om te kunnen reageren.