Glas

Nieuws

Weer geld voor verplaatsing glas

Vanaf 1 juni kunnen glastuinbouwbedrijven weer een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van de provincie Gelderland bij het verplaatsen van glastuinbouwbedrijven.

Hoe groter de oppervlakte in vierkante meters glas dat wordt verplaatst naar een glastuinbouwconcentratiegebied, hoe groter de kans is op een bijdrage. Per aanvrager kan maximaal een miljoen euro worden aangevraagd. Hiermee draagt de provincie Gelderland bij aan het saneren van de glastuinbouwbedrijven in Gelderland.

Duurzame bedrijven

Verantwoordelijk gedeputeerde Jan Jacob van Dijk zegt over deze verplaatsingsregeling: "Het zorgt voor toekomstbestendige duurzame bedrijven. Het concentreren van bedrijven levert schaalvoordelen op voor transport, logistiek en de verkeersontsluiting. Bovendien maakt het  collectieve energiesystemen mogelijk.

Daarnaast dragen we bij aan een mooier landschap, omdat we oude kassen opruimen die niet meer in gebruik zijn."

Of registreer je om te kunnen reageren.