Doorgaan naar artikel

Geforceerde verkoop paprikabedrijf en tuinland

In juni vindt de verkoop op inschrijving plaats van een paprikabedrijf uit Someren met 13 hectare tuinland. De verkoop wijkt daarmee af van de internetverkopen van de laatste jaren.

Het gaat om een bedrijf van ruim vijf hectare bestaand glas, een woning en bijgebouwen maar met een bouwblok voor ruim tien hectare nieuw glas. Opnieuw worden dus percelen bouwland geforceerd verkocht. De betrokken bank en makelaars hopen daarmee de verkoop van het bedrijf en bouwblok vlot te trekken. In executieveilingen afgelopen maanden leverde de verkoop van tuinland zeer slechte prijzen op, soms tenderend naar de landbouwwaarde. De verkoop per inschrijving is wel duidelijk anders dan de executieverkoop, waarbij de betroffen teler meestal niet akkoord is met de verkoop.

Bij verkoop op inschrijving is de koper van te voren volledig op de hoogte gesteld van de omstandigheden en lasten van het bedrijf. Deze is ook akkoord met de voorwaarden van de verkoop, waardoor deze alleen nog zijn bod op papier hoeft te schrijven. Een notaris zal 12 juni de inschrijvingen in een lokaal partycentrum in ontvangst nemen en het hoogste bod vaststellen. Eerst vindt komende vrijdag een kijkdag plaats.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin