Glas

Nieuws

Frankrijk haalt Marokkaanse tomaten van markt

In Frankrijk is een partij Marokkaanse cherrytomaten uit de markt genomen en vernietigd.

De tomaten worden in verband gebracht met een uitbraak in Frankrijk van een voedselvergiftiging. Dat blijkt uit een melding bij het Europese meldsyteem RASFF. Het gaat om een verdenking. De waarschuwing aan Europese landen heeft de status van een notificatie.

De Fransen hebben daarin geen melding gedaan over de aard van de besmetting; om welke bacterie of viroïde of virus het gaat. Wel geeft de Franse overheid aan dat de handel in de partij cherrytomaten internationaal vertakt is. Er gingen producten naar ondermeer Duitsland, Engeland en Scandinavië. Nederland wordt niet genoemd als invoerland van de tomaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.