Doorgaan naar artikel

Nieuwe stap rechtszaak komkommer The Greenery

Het Gerechtshof van Den Haag vordert coöperatie Coforta (voorheen VTN en The Greenery) een LEI-rapport over prijsvorming bij komkommers uit december 1997 te overleggen.

Het is een tussenarrest in de zaak van een groep komkommertelers tegen de afzetorganisatie. Zij eisen een vergoeding voor een mislukt afzetexperiment in 1997. Eerder deze maand vond een zitting plaats, waarbij beide partijen een pleidooi hielden. De zaak sleept al lang. Er is recent een deskundigenrapport geweest, waaruit bleek dat VTN niet tijdig bijstuurde in de proef bij The Greenery in 1997. Coforta wijst die conclusie af. Er is daarna twee keer schriftelijk gereageerd. Eerst op het rapport en daarna naar het hof. Na het mondelinge pleidooi van eerder deze maand komt er dus nu nog een schriftelijke reactie van de telers op het rapport van het LEI.

De telers hebben daarvan al de telerssamenvatting, maar ze willen inzage in het volledige rapport. Coforta vreest dat in dat rapport zaken staan die uit zijn verband gerukt kunnen worden in de media en was daarvoor tegen openbaarmaking. De rechter stelt dat het belang van het rapport groter is en dat de partijen zich kunnen inspannen om een verkeerd beeld uit het rapport in de media te voorkomen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin