Doorgaan naar artikel

Rommeltje in door gemeente opgekochte kassen

LPF Westland maakt zich zorgen over overlast vanuit door de gemeente opgekochte kassen. Die zouden onvoldoende worden gecontroleerd en bron zijn van overwaaiende ziekten en plagen.

De Lokale Politieke Federatie Westland wil van het Westlands gemeentebestuur weten hoeveel glastuinbouwkassen de gemeente formeel in bezit heeft en waar die kassen zich bevinden. “We horen vanuit de praktijk verhalen over kassen die verhuurd zijn of die leeg staan, waar het minder netjes aan toe gaat dan bij reguliere glastuinbouwbedrijven”, aldus LPF-raadslid en glastuinder Bert Doelman uit Maasdijk. Onkruid en ongedierte zou vanuit deze kassen naar naburige bedrijven verspreid worden.

Met name voor de ontwikkeling van woningbouw in het gebied Westlandse Zoom zijn de afgelopen jaren heel wat bedrijven door de gemeente opgekocht. Maar door de stilgevallen woningmarkt staan veel van die bedrijven nog steeds overeind. Een deel daarvan zou verhuurd worden. “Wij krijgen we de indruk dat de controle op regelgeving en dan met name op milieugebied minder strikt wordt uitgevoerd op bovengenoemde glastuinbouwbedrijven”, stelt LPF Westland in de dit weekend naar de gemeente gestuurde raadsvragen.

De lokale partij stelt zich op het standpunt dat verouderde niet-verhuurde tuinbouwbedrijven in bezit van de gemeente alsmede verhuurde tuinbouwbedrijven die overlast veroorzaken, gesloopt dienen te worden en in afwachting tot het moment dat deze percelen in ontwikkeling gaan. Tevens zouden lege kavels beter onderhouden moeten worden.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin