Glas

Nieuws

Duitse groentekassen gaan in verkoop

De Duitse afzetorganisatie Landgard is van plan twee groentekascomplexen in Noord-Duitsland (Hennstedt en Hemminstedt) van de hand te doen.

Voor de continuïteit van de afzonderlijke gevoerde bedrijven is het beter als ze in handen komen van telers, stelt het bedrijf. De glasbedrijven zijn sinds deze zomer eigendom van het moederbedrijf Landgard. Of de afzetorganisatie ook buitenlandse kopers toelaat, is niet duidelijk. Daar kon de woordvoerder op dit moment niet op reageren.

Wel is duidelijk dat de plannen voor 2015 voor het tomatenbedrijf in Hennstedt nog niet rond zijn. Over levering van warmte door de nabije biogasinstallatie wordt nog steeds onderhandeld. Toch wordt de productie voor 2015 gewoon voorbereid. Bij het tweede bedrijf in Hemmingstedt zijn uitbreidingsmogelijkheden, geeft Landgard aan. Nu worden tomaten en paprika geteeld op 12 hectare. Voor de uitbreiding naar 22 hectare zijn geen directe plannen. Dat zou aan de nieuwe eigenaar toekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.