Glas

Nieuws

Wijnen paprika van ZON naar Harvest House

Het paprikabedrijf Wijnen stapt definitief over van ZON naar Harvest House.

Wijnen verlaat na 37 jaar ZON fruit & vegetables en sluit zich aan bij telersvereniging Harvest House.

Wijnen Square Crops is met meer dan 50 hectare kassen in Egchel en Grubbenvorst een van de grotere paprikaproducenten in Nederland. De directie had dit voorjaar het vertrek al aangekondigd bij het bestuur van de veiling. Sindsdien zijn de afzetomstandigheden er niet beter op geworden. "Dat centje meer of minder interesseert me niet zo. Met een groot blok kun je als sector misschien wel een kwartje meer realiseren", zegt Pieter Wijnen.

Harvest House is met circa 440 hectare de grootste Nederlandse leverancier van paprika's. Een andere reden is dat het lidmaatschap van ZON automatisch deelname aan GMO inhoudt. "GMO is een beperkende factor voor een bedrijf als het onze. Zonder GMO hebben we meer vrijheid om de juiste beslissingen voor het bedrijf te nemen", aldus Wijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.