Glas

Nieuws

60 procent glastelers heeft nauwelijks last boycot

Bijna zes op de tien glasgroentetelers (60 procent) zegt de effecten van de Russische boycot niet of nauwelijks te merken.

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Agridirect van afgelopen week. Daarentegen zegt 33 procent van de glasgroentetelers heel veel of behoorlijke hinder te ondervinden van de Russische boycot. Op de potplantentelers en de snijbloementelers is de Russische boycot minder van invloed, schijft Agridirect. Rusland heeft op deze producten ook geen boycot afgekondigd, wat het verschil verklaart.

Op zes procent van de Nederlandse bedrijven ondervindt men momenteel nog geen hinder, maar wordt er wel verwacht dat men hier binnenkort de gevolgen van gaat voelen.  Volgens Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland, hebben  veel telers toch forse schade opgelopen door extra prijsdruk. "Van de EU-regelingen hebben glastuinders nauwelijks gebruik kunnen maken vanwege lage vergoedingen voor interventie." Daar komen negatieve gevolgen bij door devaluatie van de roebel en risico's betalingsverkeer, stelt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.