Glas

Nieuws

LED doet intrede in Belgische tomatenteelt

Meerdere Belgische tomatentelers zullen komende belichtingsseizoen starten met LED-belichting.

Eén van die bedrijven is de Belgische tomatenteler Luc Coghe van Biesbrouck Greet BVBA in Ardooie. Volgens het Proefstation voor de Groenteteelt in Stin-Katelijne-Waver is Coghe het eerste tomatenbedrijf in België dat kiest voor commerciële teelt met belichting met LEDs.

Luc Coghe combineert op zijn bedrijf LED interlighting modules met HID-topbelichting in een hybride belichtingssysteem. Met een vergelijkbaar systeem behaalde de Nederlandse tomatenteler Wim Peters eerder al bijzonder goede praktijkresultaten. Luc Coghe bezocht verschillende Nederlandse projecten met ervaring met voor een stabiele jaarrond productie en hogere winterproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.