Glas

Nieuws

Verplichte geïntegreerde bestrijding in Spanje

De regering van het Spaanse Andalusië bereidt een wetsvoorstel voor dat tuinders verplicht om plagen met behulp van natuurlijke vijanden te bestrijden, schrijven Voz de Almería en Diario de Almería.

Behalve als maatregel die het imago van het Spaanse product kan opvijzelen is het de bedoeling om de tuinbouw minder kwetsbaar te maken voor uitbraken van ziekten en plagen.  De recente uitbraak van het 'New Delhi'-virus (in vooral courgette) toont aan dat oude kassen en chemische bestrijding de tabakswittevlieg niet kunnen stoppen bij de verspreiding van virussen. De tuinbouw in Almería heeft al grote stappen gezet in de biologische plaagbestrijding, het afsluiten van de plastic kassen met fijner gaas en het verwijderen van gewasresten.  Maar er staan ook nog veel verouderde kassen . Verschillende tuinbouworganisaties en het proefstation 'Las Palmerillas' bekijken nu de technische mogelijkheden van deze maatregelen. De regering van Andalusië wil de wet komend seizoen al invoeren. De tuinbouwverantwoordelijke van de provincie Almería heeft al aangegeven dat de maatregelen geleidelijk zullen worden ingevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.