Glas

Nieuws

Zouttolarante paprika gevonden

Onderzoekers in Valencia hebben een kruising van geblokte paprika ontwikkeld die, mits geënt op een onderstam, veel beter bestand is tegen zoute omstandigheden en droogte.

De paprikaselectie produceerde 72 procent meer onder zoute omstandigheden en 32 procent meer bij watertekort als hij geënt was op een onderstam van het type Lamuyo, de grote langwerpige paprika die in Zuid-Europa veel wordt geteeld. Dit meldt de website Hortoinfo.

De selectie is ontwikkeld door Valenciaans Instituut voor Agrarisch Onderzoek (IVIA) in samenwerking met de Politechnische Universiteit van Valencia. In totaal zijn er acht ouderlijnen agronomisch getest op zouttolerantie en waterstress op verschillende onderstammen van het type Lamuyo.

Deze resultaten openen de mogelijkheid voor betere teeltresultaten, zowel in productie als kwaliteit, voor gebieden die kampen met watergebrek en/of slechte waterkwaliteit. Het teeltgebied van in het nabijgelegen Murcia ondervindt al jaren de gevolgen van dergelijke omstandigheden waardoor het rendement van paprikateelt al jaren onder druk staat. Het oogstseizoen van deze paprika’s loopt van ongeveer van februari tot eind augustus.

Of registreer je om te kunnen reageren.