Glas

Nieuws laatste update:3 sep 2013

Tomatenteler wint rechtszaak tegen fiscus

Een tomatenteler hoeft geen forse naheffing te betalen aan de fiscus als gevolg van een dienstverband van achttien Hongaren in 2008.

Dat blijkt uit een uitspraak in hoger beroep bij het Gerechtshof van Den Bosch. Volgens de rechter heeft de teler gelijk in een dispuut met de belastingdienst en is voldoende bewezen dat de teler terecht een lage WW-premie heeft afgedragen. Volgens de belastingdienst heeft de teler geen schriftelijk contract met de Hongaren afgesloten, maar de rechter oordeelt dat de teler voldoende heeft aangetoond dat een dienstverband is aangegaan voor langer dan een jaar met een omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden. Dat is voldoende om in aanmerking te komen voor een lage WW-premie, stelt het gerechtshof. De naheffing is daardoor van 47.000 euro terug gebracht naar ruim 11.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.