Glas

Nieuws

Thanet Earth lichtpuntje voor Britse groentepartij

De Britse Fresca Group, de grootste private groente en fruitleverancier voor de Britse markt, moest in het boekjaar voor mei een verlies melden tegen de achtergrond van een licht gestegen omzet van 478 miljoen euro.

Het resultaat voor belasting zakte van 3,1 miljoen euro naar een verlies van vier ton in het afgelopen boekjaar. Eén van de lichtpuntjes in de groep bedrijven onder Fresca was Thanet Earth. De deelneming van Fresca in de afzet van product van het Nederlandse kassencomplex in Kent boekte afgelopen boekjaar hogere prijzen en omzet, zei topman Chris Mack aan het Britse vakblad Fresh Produce Journal. De Fresca Group kon de resultaten van Thanet Earth niet verder toelichten.

Het verlies van de totale groep is incidenteel, stelde Mack verder.  Een belangrijke oorzaak van het verlies is de prijsdruk in de markt voor groente- en fruitsalades. Deze voorheen sterke margemaker wordt nu gekenmerkt door lage marges. Juist Fresca Group heeft daar drie jaar geleden in geïnvesteerd. De vollegrondsgroente- en aardappeldivisie, met bedrijven als DGM Growers and Manor Fresh, had vooral te kampen met de tegenvallende weersomstandigheden in de teelt en verkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.