Glas

Nieuws

Teler krijgt te weinig voor onteigende kas

Voor onteigening van grond en kassen voor de hoge snelheidslijn in Lansingerland heeft een familiebedrijf te weinig schadevergoeding gekregen.

De Hoge Raad deed die uitspraak vandaag in een jaren slepend juridisch geschil tussen de telers en de gemeente.

Twee zoons die de onteigende kas van hun vader in gebruik hadden zijn buiten de schadevergoeding gebleven. Zij konden de plantenkweek in die kassen niet langer uitvoeren, maar draaiden zelf op voor die schade. Onterecht, stelt de Hoge Raad nu. Daarmee heeft de Hoge Raad een eerdere uitspraak van de rechtbank verworpen.

Ook is de teler onvoldoende gecompenseerd voor het onteigenen van de woning op het perceel. Het besluit van de rechtbank een relatief lage vergoeding toe te kennen is ook onderuit gehaald door de Hoge Raad. De teler had circa 1,5 miljoen euro gekregen voor zijn bedrijf en woning.

Of registreer je om te kunnen reageren.