Glas

Nieuws 1 reactie

‘Subisidie voor tuinder die werkzoekende aanneemt’

Meer tuinders willen Nederlandse werkzoekenden werk bieden als zij gecompenseerd worden voor de vaak lagere productiviteit.

Arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa hebben op gebied van productiviteit een voorsprong op Nederlandse werkzoekenden. Om te zorgen dat Nederlandse werkzoekenden ook in de kassen aan het werk kunnen, zou de regering moeten werken aan gesubsidieerde arbeid.  Dat schrijven de voorzitters van LTO Glaskracht Westland, VNO NCW West en MKB Westland in een brief aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij doen dat naar aanleiding van de top in Den Haag van maandag over arbeidsmigratie door het openstellen van de grenzen van Roemenië en Bulgarije.

De ervaringen, van nu en in het verleden, zijn dat veel werkzoekenden die lange tijd niet hebben gewerkt niet dezelfde productiviteit kunnen leveren als de arbeidsmigrant uit Midden- en Oost-Europa. Ook zijn ze niet altijd gemotiveerd - of fysiek in staat - om überhaupt te gaan werken. Samen met de verworvenheden van het vrij verkeer van werknemers - zonder er misbruik van te maken - is onherroepelijk het resultaat dat Nederlandse werkzoekenden op voorhand op grote achterstand staan.

Eén reactie

  • J.C.N. van Bentem

    Wordt het geen tijd dat de werkloze Nederlanders in het buitenland gaan werken om werkervaring op te doen en uithoudingsvermogen?

Of registreer je om te kunnen reageren.