Glas

Nieuws

Nederlands project met huurkassen in Slowakije

Een aantal adviespartijen zoekt Nederlandse telers voor een te ontwikkelen glastuinbouwproject in Slowakije.

Bij het project zijn externe financiers en lokale leveranciers van CO2 en restwarmte betrokken, blijkt uit projectdocumentatie. Het betrokken bureau EnergyPlant was vandaag niet bereikbaar voor toelichting.

De investeerders zouden gronden beschikbaar stellen om kassen te bouwen en daarna langjarig te verhuren aan Nederlandse glastuinbouwondernemers. Telers kunnen ook zelf investeren, blijkt uit de documentatie.

In januari heeft het consortium van bedrijven een haalbaarheidsstudie afgerond met daarin ook een paragraaf voor afzet van de groente. Kansen liggen vooral in Zuid-Duitsland, stellen de partijen. Het gaat om EnergyPlant, BK Groep, Flynth Adviseurs en Accountants , VEK Adviesgroep en Mentink Procesmanagement.

In mei ging een delegatie al naar Slowakije voor een bezoek. Daar waren twee ondernemers bij. Ook Triple Consultancy wordt in de documentatie over het project genoemd als betrokken adviseurs. Dat bureau laat weten zich terug getrokken te hebben. Een kansrijk project in het buitenland kan het best met afzetpartijen worden opgezet. Zo’n partij is niet bij het consortium betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.