Glas

Nieuws

Buizen de grond in voor aardwarmte Wieringermeer

Het aardwarmtenetwerk voor tuinbouwbedrijven in Agriport A7 wordt nu voorbereid.

Er zullen straks acht tuinbouwbedrijven gebruik gaan maken van de geothermische energie. Het glastuinbouwgebied Agriport A7 in Middenmeer omvat diverse grootschalige glastuinbouwbedrijven, die momenteel ruim 250 hectare glas in gebruik hebben voor de teelt van tomaten en paprika's.

De eerste boring heeft aangetoond dat op een diepte van 2600 meter water van bijna 90 graden Celsius kan worden gewonnen. VB Projects legt het netwerk aan in opdracht van de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW). Kwekerij de Wieringermeer wordt direct op de bronlocatie aangesloten. In totaal zal er naar de kassen van de Wieringermeer ongeveer 12 kilometer stadsverwarmingsleiding de grond in gaan met leidingdiameters van 168 mm tot 355 mm.

Foto

  • Buizen de grond in voor aardwarmte Wieringermeer
  • Buizen de grond in voor aardwarmte Wieringermeer

Of registreer je om te kunnen reageren.